ВАЛКІВСЬКА МІСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ МІСЦЕВОГО ТА РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ «РАЗОМ В МАЙБУТНЄ»

У 2021 році всього на участь у конкурсі зареєструвалися 66 проєктів з громад області. Оргкомітет відібрав 31 переможця.

Нагадаємо, що цьогоріч конкурс змінився. Громади та громадські організації мали можливість подавати проєкти у дві номінації.

Серед першої категорії учасників були сільські, селищні, міські ради – ініціатори спільних проєктів, що розроблені в рамках співробітництва територіальних громад.

У другій категоріяї– громадські організації та спілки – ініціатори проєктів у партнерстві з органами місцевого самоврядування, іншими громадськими організаціями, структурними підрозділами місцевих державних адміністрацій, науковими установами, державними підприємствами.

За результатами конкурсу за І категорією відібрано 14 проєктів, за II — 17.

Валківська міська територіальна громада також подала проєкт «Від поля до столу», що зумовлює створення бізнес-інкубатора і мережі збутових сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на території Валківської громади.  Проєкт здобув перемогу  у ІІ категорії конкурсу місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє».

Метою цього проєкту є покращення у громаді ситуації зі збуту вирощеної сільськогосподарської продукції. Керівник проєкту  –  голова правління сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СОК) «НАШ ДОБРОБУТ» Валерій Бушнов.

Реалізація проєкту сприятиме місцевому розвитку: селяни отримають можливість вигідно продавати вирощену продукцію, а городяни – купувати овочі, плодово-ягідну, м’ясо-молочну та ін. продукцію без посередників за схемою «від поля до столу». Перші офіційно зареєструються як підприємці, отримають допомогу, в тому числі і державну, і сплачуватимуть відповідні податки до місцевого бюджету. Загальна вартість проєкту 282 тис. грн.

Реалізацію цьогорічних проєктів-переможців  планується розпочати вже у квітні.