АЛЬТЕРНАТИВНІ ШЛЯХИ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

“Нафтогаз” спільно з Інститутом партнерства та сталого розвитку оголосили про проведення конкурсу грантів “Енергія розвитку” для відбору 50 проектів територіальних громад і виділення їм по 100 тис. грн.

В першому його етапі, який передбачав подачу попередніх онлайн-заявок і тривав з 26 січня по 20 лютого цього року,  взяли участь 242 громади із 11 областей України.

Проєкти мають стосуватися однієї з трьох стратегічних цілей сталого розвитку: міцне здоров’я і добробут; якісна освіта; сталий розвиток міст та спільнот. Впродовж весни представники громад отримають знання щодо підготовки та впровадження проєктів, а до кінця осені проєкти мають бути реалізовані.

Валківська міська рада активно долучилася до участі у конкурсі грантів «Енергія розвитку» та, за активної підтримки заступника міського голови із виконавчих  органів ради Ольги Борщ, подала попередні онлайн-заявки із семи напрямків, які територіально охопили кілька населених пунктів нашої громади.

  1. «Подорожуй Валківщиною велосипедом!» – м. Валки
  2. «Садочок – країна дитинства» – с. Заміське
  3. «Шкільна актова зала – майстерня розвитку творчих здібностей учнів» – с. Баранове
  4. «Сучасний освітній простір – потреба суспільства» – сел. Ков’яги
  5. «Комфортне робоче місце – невід’ємна складова успіху» – с. Сніжків
  6. «Благоустрій центральної частини селища Старий Мерчик» – сел. Старий Мерчик.
  7. «Збережемо тепло новомерчан» – с. Новий Мерчик

Чекаємо з нетерпінням результатів відбору конкурсу грантів «Енергія розвитку»,  сподіваємося на перемогу, а також можливість отримати досвід у написанні проєктів та реалізацію їх у нашій громаді.