Звернення Валківського міського голови з нагоди Дня Європи в Україні

Шановні валківчани, мешканці громади!

Третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи, цього року  День Європи в Україні припадає на 15 травня.

Рішення щодо відзначення Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані, а з травня 2003-го святкується і в нашій державі.

Нещодавно Україні відбулось реформування органів влади та створено територіальні громади. Ця модель адміністративно-територіального устрою вже успішно зарекомендувала себе в європейських країнах. І досвід заможних і успішних сусідів має нам допомогти на шляху до нових перспектив, адже ми всі прагнемо мати європейський рівень життя, прагнемо до європейських стандартів в кожній галузі нашого існування. Але для цього потрібно, щоб кожен почав будувати Європу в Україні, починаючи з власної вулиці, власного села, власної домівки. Ми маємо пам’ятати, що живемо в центрі Європи і тільки від нас залежить, щоб цей центр був не лише географічний. Сьогодні хочеться вкотре  нагадати всім нам, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас.

З нагоди відзначення Дня Європи в Україні на Валківщині пройде ряд заходів. І хоча деякі з них через карантинні обмеження відбудуться в режимі он-лайн, частина пройде наживо. В усіх бібліотечних закладах пройдуть тематичні книжкові виставки, інформаційні години, в клубних закладах відбудуться фотовиставки та виставки малюнків. У Валківській школі мистецтв відбудеться акція «Малюємо музику»  та захід «В гостях у європейських композиторів». Ще ряд заходів пройде у Валківському краєзнавчому музеї та освітніх закладах.

У цей день хочу побажати всім миру, добробуту, здійснення всіх мрій та незламної віри в світле майбутнє Валківської громади!

З повагою

 міський голова Валерій Скрипніченко.