Про заборону спалення сухої трави говорили на засіданні комісії ТЕБ та НС

Одним із питань, що розглядали на засіданні місцевої комісії ТЕБ та НС Валківської міської ради було запобігання виникненню пожеж в природних екосистемах Валківського району протягом пожежонебезпечного періоду.

Доповів з даного питання Мазурець Олександр – завідувач сектору з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій міської ради. Він наголосив на забороні випалювання стерні, залишків сухої трави та сміття на відкритих територіях. Раніше дозволялось таке спалювання залишків сухостою під контролем, але наразі подібні дії категорично заборонені правилами пожежної безпеки і за їх порушення передбачено адміністративну відповідальність.

Співдоповідав з даного питання начальник Валківського РВ ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Крещук. Він, зокрема, повідомив, що за останній період на Валківщині збільшилася кількість пожеж через підпал сухої рослинності.

Він наголосив на тому, що наслідки такої недбалої поведінки призводять до десятків знищених пожежею житлових будинків, окрім того, виникає загроза вибуху автозаправних станцій, перекидання вогню на ліси та населені пункти.

Олександр Крещук закликав громадян бути більш відповідальними стосовно цього питання. Він також  запропонував лісовим господарствам та іншим відповідальним особам вжити ряд спеціальних заходів по недопущенню лісових пожеж та забезпечити пожежонебезпеку сміттєзвалищ.